söndag 23 januari 2011

Storyline är klar!

I fredags skickade jag ett mejl till Carolina och bifogade en word-fil som hette "BMB bokdisposition 5". Det var alltså femte versionen av själva grundhistorien till boken. På filmspråk skulle det kanske heta "storyline". Där beskrivs vad som ska hända i berättelsen – och när.

I dispositionen finns inga repliker eller detaljer med. Ändå blev den åtta sidor lång! Oj, oj... Jag inser att det är mycket skrivjobb kvar. Men jag tror vi har jobbat fram ett väldigt spännande äventyr!

Carolina svarade att hon tycker att vår storyline är klar nu. Och på måndag ska hon återkomma till mig med ett förslag på hur mycket plats (eller hur många sidor) varje del av historien ska ta i boken. Spännande! Då är det bara för mig att börja skriva själva manuset (texten).

Är du nyfiken på hur ett seriemanus kan se ut? När jag skriver alltså, för hur andra författare gör har jag ingen aning om. Nästa vecka tänkte jag lägga upp ett manus från ett KP-avsnitt av Bleckmossen här på bloggen. Då kan du som har KP hemma jämföra min text med Carolinas färdiga sidor. Önska gärna ett avsnitt som du skulle vilja läsa om du har någon favorit!

/Oskar.

PS. Glöm inte att rösta i enkäten här till vänster.

4 kommentarer:

 1. OMG AWESOME :D

  Och det bästa BmBavsnittet är lätt nr 5 2010. Höhö. (är det friskt att jag kommer ihåg exakt vilket nr och allt? owo)

  SvaraRadera
 2. alltid det senaste! haha... hmm eller allihopa!
  Jag gillade äventyret där Joen och Cass var med första gången...

  SvaraRadera
 3. jag önskar att få se manuset till Bleckmossen boyz avsnittet i KP 10 2010

  SvaraRadera