måndag 31 januari 2011

Svar till Frågelådan

Hej alla och tack för frågorna! Kul! Här försöker jag svara på några (somliga hade så många frågor att jag inte kunde ta alla). Och vissa saker, som om vad som kommer hända i framtiden, vill jag inte avslöja. För hur kul vore det?

Klara sa:
Jag vill att det ska vara mer om Emil oh Håkan! XD 
– Det är du inte ensam om! Jag ska göra mitt bästa...

Bleckmossen fan nr1! sa:
Jag är bleckmossens typ största fan och jag har laddat ner alla bilder som finns att ladda ner här på sidan av bloggen men det finns ingen bild på Siri! varför finns det inte det? Om ni kan fixa detta blir jag gla!

– Siri har ju alltid varit lite hemlig av sig. Men nu har Carromic fixat det i alla fall.

Sammi sa:

Är Emil kär i Håkan eller tvärtom? Kommer typ Ivan och Emils mamma bli ihop?

– Att det är något speciellt mellan Emil och Håkan är ju rätt tydligt om man läst serien ett tag. Men exakt hur deras känslor ser ut just nu kan jag inte svara på, tyvärr. Likadant med Ivan (den före detta KGB-agenten) och Emils mamma - vi får se vad som händer. Skulle de passa ihop tycker ni?

sirilinneajustine sa:
Hur kommer du och Oskar på ideér till vad som ska hända i en serie från första början? Alltså var kommer insperationen ifrån?
– Jag och Carromic träffas ungefär två gånger per år (vi bor i olika städer) för att göra en grovplanering på vad som ska hända. Då pratar vi om vad som hänt i serien, vilka karaktärer som borde synas mer ett tag, om det borde vara mer spänning eller mer kärlek och så vidare. Sedan kommer vi överens om temat för några äventyr (varje äventyr brukar vara cirka fyra delar). Själv hämtar jag mycket inspiration från saker som hänt i mitt eller mina kompisars liv, och förstås från böcker och serier jag läst själv.

Somewhere over the rainbow... sa: 
Varför äter Emil inte några...udda mackor längre? XD
– Emil har inte slutat med sina mackor. Senast jag hörde körde han en variant med banan, marshmallows, curry och chokladsås. Men mackorna har inte synts så mycket i serien eftersom jag tänkte att det blir lite tjatigt att läsa om.

Först var Håkan värsta mobbaren, nu är han typ vän med Siri, Amir och Emil. Hur gick det till? :P
– Siri, Amir och Emil har ju känt Håkan ett tag nu, och därför har de fått lära sig att umgås. Håkan kanske också har haft en anledning att lugna ner sig lite...? Men om jag känner honom rätt så har han inte förvandlats till någon genomgod myskille direkt. 


Varför har Amir slutat med sina ordspråk? XD
– När jag frågade Amir om hans ordspråk sa han bara: "Meh, hellre tiga om trollen än tala i tungor".

Neko-bruden sa:
Siri har väl typ bott i hela världen, är det sant eller typ ljuger hon om de? :D

– Det är sant.

Anonym sa:
Jag älskar Bleckmossen, men jag skulle vilja att Vincent, Cass och Joen syntes mer! Pliz! <3

– Uppfattat!

Kei-kun pictures sa:
I avsnittet "Joen och Cassandra" del två, ser man att Håkan har en moppe. Eftersom vi aldrig riktigt fått veta åldern på våra karaktärer (utom Joen och Vincent då...) så vet man ju inte riktigt säkert hur gammal Håkan och det andra faktiskt är. Det enda vi vet är ju att Håkan är äldst av "gänget" (ett år äldre än --->), Siri, Emil och Amir är lika gamla och Amanda är ett år yngre än Emil, Amir och Siri. Men då till "frågan": Om Håkan nu har en moppe där, måste han väll vara 15 ändå, om han nu inte kör olagligt (alltså är 14)? Som jag har förstått det har det gått sammanlagt två år i seriens gång, med tanke på att det varit två nyårsaftnar... Det måste alltså betyda att Håkan är 16 nu, Emil, Siri och Amir 15 och Amanda 14, eller? Då måste Håkan alltså bli 17 detta år som kommer, och då måste han väll ha gått ut 9:an, om han nu inte har fått gå om, vilket ju inte skulle vara så förvånande precis... 'x)
– Smart tänkt. Men din uträkning håller ju inte om man tänker att Håkan faktiskt körde moppen olagligt. Vilket vore typiskt honom!

Vi har ju genom seriens gång sett olika affischer på både musikgrupper, artister och kändisar i barnens rum... (Emil=Linkin Park, Håkan=Ramstein, Amir=50 Cent, Amanda=Twilight *Edward*)... Vad jag då undrar, har Siri någon favoritgrupp/artist (kanske James Bond..? x)
– Siris favoritartist är Hello Saferide.

Gurkstav OwO sa:
Kmr vi få se mer av den där rika, irriterande snubben vars mamma är rektor på skolan? Hahah, tyckte han var kul x').
– Ja, han kommer tillbaka i några KP-avsnitt under våren.


Håller Ivan fortfarande på med sin radio?
– Ja.

Vad heter Emils mamma förresten?
– Helen.


Hur går det med Amirs och Amandas förhållande egentligen? xD Tycker det har varit allt mindre av turturduvorna på sista tiden.
– Det har inte synts i serien, men Amanda har varit väldigt upptagen med att förbereda sig för en internationell hamsterutställning i London (vilket Amir har tyckt varit sådär kul...) Hon nöjer sig ju inte med något annat än seger i alla klasser, som ni förstår.Anonym sa:
Hur kom ni på att ni ville vara med i Kamrat Posten med eran serie ? :D
– Det fanns länge en serie i KP som hette Rosa, som handlade mycket om musik och kändisdrömmar. För att få en större bredd på serierna i KP skapade jag därför Bleckmossen, som skulle utspela sig i en annan miljö (en sliten förort) och handla mer om brott och mysterier. Rosa och Bleckmossen gick samtidigt i KP i ungefär ett år (om jag minns rätt). Nu finns ju även Lou och Katten Nils i KP, vilket jag tycker blir en riktigt bra mix.

Tack o hej för nu, det blir fler frågelådor framöver så håll utkik. Och svara gärna på nya enkätfrågan i vänstra spalten!

/Oskar.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker Alex och Siri ska bli ihop <3 och så ska Alex vara tjej, eller möjligtvis hermafrodit!

  SvaraRadera
 2. Angående min fråga och ditt svar så ja, jag tycker att dom passar ihop=)

  SvaraRadera
 3. kommer inte cass å joen att va me i boken!? de MÅSTE!

  SvaraRadera
 4. emil och håkan= <3
  helen och ivan= <3

  SvaraRadera