fredag 25 februari 2011

Håkan

På sida 17 i albumet kommer Håkan med för första gången. Jag vet att han är en rätt populär kille bland er läsare. (det är svårt att inte gilla killen! Han har stenhård attityd och pratar om sig själv i tredje person!) Just nu sitter jag och tuschar honom, därför ser ni både svärta och lite av mitt blyerts på bilden!

Håkan är en väldigt intressant figur, eller hur? Han färgar håret mörklila, har svart nagelack ibland (och ibland kajal runt ögonen) och gillar att smycka ut sig med häftiga bälten, ringar och nitarmband.  Dessutom samlar han på olika coola sneakers, men han har dem aldrig på sig. Han samlar dem i garderoben. Istället har han nästan alltid kängor på fötterna, oftast sina Doctor Marten's med stålhätta.
Han är dessutom värsta sportnörden, och det är inte så att han bara tittar på sport; han sportar jättemycket. (det syns, eller hur? Han har rätt mycket muskler, och därför vågar väl ingen sätta sig upp mot honom när han mobbas. han är ju rätt stark och smidig) Håkans favorit sport är ishockey, och i en episod av Bleckmossen Boyz så avslöjades det att han var nära att bli uttagen till junior-landslaget!

Fast han verkar rätt ensam, eller hur? Man ser honom aldrig hänga med några kompisar, och han har ju sin superdryga pappa som bara skryter om allt. (och svär en massa hela tiden!) Nyligen fick vi oxå veta att Håkans mamma dog för ett par år sen och att Håkan är upprörd över det och saknar henne jättemycket...
Dessutom verkar han ju vara väldigt förtjust i Emil, men han verkar inte riktigt veta hur han ska gå tillväga för att våga berätta för honom...

Namnet Håkan är ett fornnordisk namn som betyder "Den Högättade", det vill säga "Den Adlige".  Namnet var jättepopulärt på 50-talet, men har sen dess sjunkigt i popularitet. Den 31 December 2007 fanns den totalt 26 996 personer i Sverige som heter Håkan som tilltalsnamn. Håkan har namnsdag den 14 juni.


//Carromic

8 kommentarer:

 1. Hoho, det är intressant att få veta såna här saker. :3 För det är sånt som man (i alla fall inte jag) kanske inte lagt märke till. ^^ Men vad är Håkans naturliga hårfärg om han nu färgar håret mörklila? n___n

  SvaraRadera
 2. HÅkan e bäst!!, men varifrån fick ni iden till att han alltid säger Håkan istället för jag?

  SvaraRadera
 3. *Nosebleed* (O#O) <33

  //Kei-kun <33

  SvaraRadera
 4. Var fick man veta att han var nära att bli uttagen till juniorr landslaget och att hans mamma dog att han är jätte ledsen för det? Har ni gjort ett annat album eller har jag missat att läsa det i kp eller finns alla inte med på kpwabbens hemsida?

  SvaraRadera
 5. Håkans pappa berättade om Junior Landslaget när han dejtade Emils mamma. (nummret kom ut 2007)
  och hösten 2010 berättade vi om spökhuset på Bleckmossens kyrkogård, och där fick vi då veta att Håkans mamma ligger begraven där!

  SvaraRadera
 6. Bruten handled är bruten.
  Men annars gör du ett bra jobb med framför allt din lineart.
  Blir spännande att se Carromic introducera sveriges alla pre-teens till Shounen-Ai haha.

  SvaraRadera
 7. Kommentaren ovanför äger. owo

  Har håkan Doctor Martin's? OwO *tankegång: Håkan->Doctor Martin's->Doctor Who->Fangirling*

  SvaraRadera
 8. Håkan borde ha lite mer kajal. 83

  SvaraRadera