måndag 21 februari 2011

Siri.


Namnet Siri är en vardaglig form, ett smeknamn, av namnet Sigrid; båda namnformerna har använts som dopnamn sedan 1600-talet. Sigrid är ett fornnordiskt kvinnonamn som kommer ifrån namnet Sigfrid, som är sammansatt av orden Sig (som betyder Seger på gammelsvenska) och Frid.
Namnet var ett modenamn kring förra sekelskiftet. Den 31 december 2009 fanns det totalt 7 466 personer i Sverige med namnet Siri. Siri har namnsdag den 15 september. Så om ni vill gratta henne så vet ni på vilken dag!

// Carromicps. Just nu sitter jag och tecknar på sida 15, och imorgon kommer jag att börja skissa på omslaget till albumet!

3 kommentarer:

 1. Haha vad kul det skulle va om Siri heter Sigrid xD Eller... GÖR hon det??? ÔwÔ <3

  SvaraRadera
 2. ÅH. Jag läängtar VÄRKLIGEN till albumet kommer ut! Jag VET att det kommer bli BÄST.

  SvaraRadera
 3. Ja heter Siri Sigrid?
  Och det där albumet jag håller verkligen med det kommer bli såå bäst

  SvaraRadera