måndag 7 mars 2011

TUUUUUUUUUUUUT

Carromic är född i Falun, i Dalarna. Fast
nu var det så länge sen jag bodde där
att jag börjar tappa mitt Dalmål.

och för alla er som sett filmen "Masdjävlar";
En Mas är en kille! Tjejer kan inte vara masar!
En tjej är en Kulla.
Dalmas och Dalkulla.
Ni vet det där larmet som går första måndagen i vissa månader klockan 15.00? Tja, Mars är en sån månad. Och såna där högtalare som spelar upp själva tut-ljudet sitter ju lite varstans i städerna. En utav dem sitter PRECIS UTANFÖR MIN STUDIOS FÖNSTER!! Just nu tutar det som bara den! Nästan så att rutan skallrar i fönstret! Och inte hjälper det att jag satt på industrial hårdrock på hög volym, tutan låter ännu mer!
Fast det är i och för sig bra. jag menar om det var så att något faktiskt hänt så man måste stänga sina ventiler eller så. Då vill man ju kunna höra varningen, även om man spelar musik.

När jag var liten hörde jag larmet rätt ofta. Det berodde på att i min födelsestad så fanns det en svavelsyra-fabrik. Svavelsyra är en väldigt farligt och väääldigt frätande syra. Rätt dumt att dom hade en fabrik inne i stan kan man tycka. Men där fanns den i alla fall, och ibland gick larmet för att dom trodde att dom råkat släppa ut en massa svavelsyra. Oftast hade dom inte det.
En gång så ljöd larmet och en jättehög pelare med tjock, svart rök bolmade upp från fabriken. Alla blev jätterädda för att fabriken kanske brann (och vem vet vad som kunde hända då?) men det visade sig vara en hög däck som brann. Röken från brinnande däck är visserligen också jättegiftig...

//Carromic

2 kommentarer:

  1. Åh det där larmet är jätte jobbigt, stackars dig Carromic

    SvaraRadera
  2. Du tecknar såå fint!!

    SvaraRadera