onsdag 23 mars 2011

Vincent igen...

Vincent är som sagt min favoritskurk i Bleckmossen. Han är fåfäng och skojig och ibland riktigt brutal. Han verkar bry sig mycket om sin lillebror Joen och ännu mer om sitt utseende. Dessutom verkar han ta det som en komplimang varenda gång någon tror att han är en tjej... haha, hur kan man inte gilla en sån knasig figur?

Oftast när jag tecknar honom brukar jag försöka tänka på kroppspråk. Det vill säga, jag ritar alltid honom  i mycket tjejiga poser och försöker få någon feminin-känsla över honom. Han känns bara som en väldigt tjejig kille på nåt sätt. Och det är precis så Vincent älskar att vara!


Namnet Vincent betyder "Segrande" och har funnits i Sverige sen 1400-talet. Idag finns det 2005 personer i Sverige med Vincent som tilltalsnamn. Vincent har namnsdag den 22 januari.

Faktiskt finns det en massa kända människor i världen som heter just Vincent. Bland annat en Amerikans skådis som har kortat ner 'Vincent Vaughn' till 'Vince Vaughn'. (han var med i filmen Wedding Crashers bland en massa annat) och så den kända konstnären Vincent van Gogh, som målade en massa solrosor och skar av sig sitt ena öra. Å så har vi förståss Vincent Damon Furnier... fast alla känner väl mer igen honom med hans scen-namn; Alice Cooper. Vincent Motorcycles var en firma i England som gjorde en massa motorcyklar - DET skulle våran Vincent absolut ha gillat... vem vet, kanske den motorcykel som Vincent åker runt på i serien ÄR en Vincent Motorcykles-Motorcykel...?

//Carromic

3 kommentarer:

  1. älskar också vincent. skrattar alltid när han är med ;D <3

    SvaraRadera
  2. Alla älskar Vincent <333 och Alice Cooper äger han med :P

    SvaraRadera
  3. Vincent,Vincent,Älskade Vincent!

    SvaraRadera