onsdag 2 mars 2011

Wacom.

När jag färglägger bilder till bleckmossen så gör jag det i dataprogrammet Adobe Photoshop. Det finns en massa andra program som man kan använda också, men själv så föredrar jag Photoshop. Ett gratis program som påminner lite om Photoshop är programmet GIMP. Så om ni känner att ni vill testa att färglägga på datorn så kan ni ladda ner det ifrån internet, helt gratis- helt lagligt! bra va?

Det ni ser på bilden är min dataskärm. japp, den ligger ner i typ 30 graders lutning, och den är lite som en touch-skärm på en Iphone(eller smartphone eller vilken sån typ av mobil ni vill!). Man har en speciell penna som för att man kan rita direkt på skärmen! Coolt, eller hur? Fast man kan få lite ont i ögonen om man stirrar för länge på skärmen...

Och bilden ni ser... tja, den är ifrån FRAMSIDAN PÅ ALBUMET! och det är INTE den skiss jag la upp här på bloggen tidigare! (skissen finns här: test skiss på omslaget ) oskar och jag pratade om den och kom fram till att den bilden var snygg, men inte riktigt passade...

//Carromic

ps. företaget som gör såna här skärmar, eller vanliga plattor man kan rita på heter Wacom.

7 kommentarer:

 1. Cool skärm!! En sån vill JAG ha!!

  SvaraRadera
 2. Trogen GIMP-användare!! <3 Och wacom ^^

  SvaraRadera
 3. Wow en sån skärm vill jag ha

  SvaraRadera
 4. cool jag läser kp ofta och skulle gärna villa måla som du och nu vet jag en del hur man ska färglägga ;)

  SvaraRadera
 5. Åh, vill också ha!
  Vad har du för storlek på din?

  SvaraRadera
 6. förresten, vilken tablet är det du har? velat köpa en sån här "touchpad-aktig" tablet svinlänge men inte kunnat bestämma mig... (har en Wacom Bamboo FUN atm vilket iof aldrig har misslyckats men ändå! hade varit najs att uppgradera sig lite då min hand-eye-coordination är så bra den kan möjligtvis kan bli xD ...vfr blev parantesen längre än det riktiga inlägget.....??)

  SvaraRadera
 7. Har en väääldigt gammal Wacomplatta. :3 Pappa och jag hittade den (bokstavligt talat) slängd bland elektroniksaker som skulle slängas, på pappas jobb. Vi tog hem den, och den punkar perfekt. Tryckkänsligheten också.

  I alla fall, i framtiden vill jag gärna ha en skärm man kan se bilden direkt på, då jag har en vana att ha hela bilden helt på sned och rita... vilket blir väldigt fel om man har en ritplatta utan skärm. xD

  Men ändå, väldigt intressant att veta hur du färglägger. ^^

  SvaraRadera