torsdag 7 april 2011

Oskars favoritserier #2

Starke Staffan var en annan favorit när jag var yngre. Jag måste ha läst "Den hemliga väskan" minst hundra gånger. Serien handlar om Staffan, som är en helt vanlig liten pojke – men superstark och supersnäll. Enda gången han förlorar sin styrka är när han blir förkyld (och det blir han förstås minst en gång i varje album).

Till det yttre har Starke Staffan inte många likheter med Amir, Siri och Emil. Men jag gillar ändå serien av samma anledning som jag gillar Bleckmossen. Det är en blandning av galen humor och spänning (med mycket spioner och sånt). Plus att det alltid är barnen som överlistar de vuxna!

/Oskar

PS. Tecknaren – Peyo – har även skapat Smurfarna. Men vad som är så bra med Smurfarna har jag aldrig fattat...

3 kommentarer:

 1. hur gammal e du oskar?

  SvaraRadera
 2. Jättejättegammal (36 år)...

  SvaraRadera
 3. men det är inte så gammalt ;)
  xP

  SvaraRadera