onsdag 29 juni 2011

En författares lyxproblem…

Idag har jag som vanligt suttit i svalkan på ett bibliotek, trots att det kanske är sommarens finaste dag utanför. Varför? Jo, för att jag måste skriva manus till KP-följetongen inför hösten. 

Åh, vilken sommar...
Det började trögt. Skrivandet ville inte komma igång, idéerna fanns inte (och kolla den trista utsikten jag har haft hela dagen…). Men så började jag tänka på att det vore kul om ett äventyr utspelades någon helt annanstans än i Bleckmossen, för en gångs skull. Jag såg jag framför mig ett vackert fjäll i Norrbotten, en flock renar på bete och en örn som majestätiskt seglar fram över himlen. Inte en människa i sikte. Däremot ligger det en ensam jaktstuga mitt på fjället. Den är gammal och grå. Verkar övergiven. Men tittar man noga ser man en svag rök komma från skorstenen. Och därinne…

Då plötsligt! Idéerna bara poppade upp som svampar i huvudet. Jag skrev frenetiskt ner en massa stödord till en sjukt spännande historia, som innehåller en lång flykt, en gömd skatt, skottlossningar och onda gangsters. Kryddat med hemlig kärlek…

Problemet är bara att denna historia omöjligt kan få plats i ett KP-äventyr, även om jag sprider ut det över en massa nummer av tidningen. Det skulle krävas en hel bok. Och det är ju lite dumt att planera för uppföljare innan den första boken ens har kommit ut!

Det positiva är alltså att jag fortfarande, efter fem år med Bleckmossen, kan komma på nya idéer.

Det negativa är att jag måste börja om från noll med KP-följetongen… Och den måste helst vara klar imorgon, då jag hade tänkt vara ledig för att packa inför semestern.

/Oskar.

PS. Hoppas ni har en fantastisk sommar där ute!

4 kommentarer:

 1. Om dom ska var i Norrland så vill jag ha med en Skoterjakt! Eller kanske kan de bli jagade av en snöplog? Shit, det vore superläskigt ju!

  Och seriöst... det där biblioteket ser ut som det tråkigaste biblioteket någonsin! Fast källarvåningen på "mitt" bibliotek är rätt tråkig oxå... men entréplan är jättemysigt!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du skriver jättebra manus! :) Handlingen är super :)

  SvaraRadera
 3. Skoterjakt är grymt! Härligt!

  Jo, det är faktiskt källarvåningen man ser på min bild också. Annars är även mitt bibliotek fantastiskt. Men det finns ju en poäng med att såna där rum är astråkiga – det finns inget annat att göra än att jobba!

  SvaraRadera
 4. Aaaaahhhh, varför, o VARFÖR kunde inte det kunnat få plats i KP för?! D: Låter ju helt ÜNDERBART, ju!! :D <3
  *Sigh*
  Nåväl, hoppas att det äventyret då kanske kmr i ett framtida album då C: Å skoterjakt i Norrland låter också awesome, Carromic-sama!! :D
  Yääy~ <3

  SvaraRadera