tisdag 6 december 2011

Andra webb-handlar....

Visst är det schysst att Bleckmossen albumet finns att köpa på så många ställen på nätet? Jag har förut tipsat om Bokus och Adlibris, men naturligtvis finns det även på andra ställen som:


CDON.se 

Bokia.se

Press stop

Tja, det finns säkert ännu fler ställen....! Men som ni säkert upptäckt så kan den vara svår att hitta i butikerna... Oskar tog och frågade vår förläggare Rolf (det är han som typ är chef över jobbet med albumet) om varför det är så. Rolf svarade såhär:

" De flesta bokhandlare har tagit in ex av boken, men förmodligen sålt slut. Det är dilemmat när de tar in för lite ex från början och säljer slut, problemet är att få dom att beställa hem nya ex. OM ni är inne i butiker fråga efter boken, då brukar de beställa hem."

Och Annika, som har hand om försäljningen har berättat att:

"
första upplagan nästan är slut J. "
Upplaga är en term som används till exempel inom bok- och tidningsbranschen. (man kan oxå säga Utgåva)
En upplaga är ett färdigbestämt antal böcker som man trycker upp och säljer. När dom sen tar slut så trycker man upp en ny upplaga om folk fortfarande vill ha boken. Det första gruppen böcker som trycks kallas förstås "första upplagan", den andra gruppen för "andra upplagan" och så vidare... 
En förstaupplaga är oftast den mest värdefulla upplagan av en bok; förstaupplagor hos äldre böcker kan bli väldigt värdefulla, särskilt om dom är signerade av författaren!

//Carromic

3 kommentarer:

 1. hoppas verklien att den nya karaktären får va överviktig.... ja e det själv och blir ledsen när ja ser hur smala alla e i bleckmossen. annars älskar jag serien!!!

  SvaraRadera
 2. Carro! Jag ska snart få en ny ritplatta, och jag undrar vilken du har? ^^'' Den med en digital bild på självaste plattan... stencool ju.

  SvaraRadera
 3. @ C4

  Jag har en 720-PL med en 17 tums skärm.

  SvaraRadera