tisdag 13 december 2011

Siri och Amir...?

Inte en bra kombination...?
Jag har gått igenom en massa fanart som vi har fått av alla er läsare. (sååå roligt! vi älskar det!) och de flesta av bilderna vi fått är på olika par som ni tycker om i Bleckmossen. Personer som redan är ihop och personer som ni vill ska bli ihop. Massor av bilder av:

Amir och Amanda förstås! Emil och Siri, Emil och Håkan... Vem kommer han egentligen välja? blir det någon av dom ens? Emil och Alex -som ju var ihop ett kort, kort tag men nu har gjort slut. Alex och Siri tycker vissa passar bra ihop. Amir och Alex, för det var ju Amir som blev kysst av Alex först. Emil och Amanda. (oj, oj! Vad skulle Amir tycka om det?!) Siri och Håkan, som visserligen hänger rätt mycket med varandra men Håkan gillar ju killar så chansen att han blir ihop med Siri är ju rätt liten... Siri och Amanda finns det en liten, liten grupp som vill att dom två ska bli ihop. Joen och Cassandra. Ivan och Helen. Ivan och Vincent. Hasse och Vincent. (Var är Amandas mamma egentligen???)

När jag tittade igenom alla teckningar så slog det mig plötsligt att två personer aldrig blir parade med varandra; nämligen Siri och Amir. Är det kanske så att dom är helt otänkbara som par? Jag vet inte, jag har inte heller tänkt på dom som så... Lustig i alla fall.

//Carromic

29 kommentarer:

 1. Det här handlar inte alls om blogginlägget men det är ett tips till dig Carromic! Det är så synd att du sparar dina bilder i JPEG/JPG format för det blir så dålig kvalité! Men om man sparar i PNG format i stället blir det mycket bättre, prova! :D

  SvaraRadera
 2. Drömparen är ju helt klart:
  Emil och Håkan, Siri och Alex, Amir och Amanda, Ivan och Helen & Joen och Cassandra! Och Vincent och... hans spegelbild?? xD
  Nej, men Emil och Håkan är ju det absoluta drömparet! :3

  SvaraRadera
 3. Anonym@

  Jag sparar alltid i JPG på grund av att det ska bli dåligt så att ingen kan stjäla mina bilder på nätet. Så det är helt med flit! Annars kan det hända att folk trycker dom eller gör olagliga saker med dom, och det vill jag ju inte. Den här bilden till exempel är inte ens utgiven ännu, så då är det extra viktig att den inte är i högupplösning.

  Ingen av bilderna som går till tryck är i jpg, naturligtvis.

  SvaraRadera
 4. När måste bidraget till "Rita din Bleckmossen Figur"-tävling vara inne idag? Hoppas jag hinner klart, gaaah.

  SvaraRadera
 5. Alex och Amanda skulle bli ett gulligt par!

  SvaraRadera
 6. Innan posten går iväg. Poststämpel gäller. Om det är mail så är det midnatt som gäller... allt som kommer in efter 00.00 räknas inte... Så för att vara på den säkra sidan så kan du skicka senast 23.00!

  //Carromic

  SvaraRadera
 7. Inte för att det här rör inlägget men, nu har jag så himla lust att skriva nya namn till bleckmossenfigurerna för till exempel Amanda ser inte ut som en Amanda hon ser ut som en Malin.
  Alex: Kim eller Domenick ^^
  Håkan: Carl eller Simon
  Emil: Isak
  Siri: Jessie eller Caroline
  Amir: Josef

  Sen orkar jag inte mer ^^ HEHE

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker inte alls så! Jag tycker att alla bleckmossen figurer har de pssande namnen!

   Radera
 8. Siri och Alex, tack!

  SvaraRadera
 9. Siri och Håkan, Siri och Emil, Emil och Håkan!? ALLA ÄR JU SÅ BRAA D:

  SvaraRadera
  Svar
  1. siri x håkan är bäst!

   Radera
 10. Hej! Jag undrar över lite saker gällande Bleckmossen och HBTQ.

  Först och främst: hur ni tar hand om hb-frågor. Emil är bi. Håkan gillar killar. Alex verkar rätt bi hen med. Ni inkluderar sexuella minoriteter till skillnad från många andra barnserier, MEN! Här har jag ett klagomål.
  Ta en heterorelation som Amirs och Amandas. I albumet sitter Amir och drömmer om att få gå på dejt med henne och kanske till och med få kyssa henne. Heteroskildringen är väldigt oskyldig, med andra ord: tur det, då karaktärerna är typ fjorton! Men när det gäller Håkan och Emil, seriens samkönade romans, så blir jag faktiskt upprörd hur mycket ni sexualiserar i jämförelse med Amir/Amanda. Håkan trycker upp Emil mot väggen på ett utmanande sätt, i någon serie i KP så drar Emil av Håkan tröjan medan några "fangirls" i bakgrunden sitter med hjärtögon.... det känns lite obehagligt hur ni bekräftar stereotypen att alla bögar är översexuella. Tänk på att serien går i en barntidning och vilka fördomar det föder. Som homosexuell man tycker jag det är ledsamt hur ni framställer manliga samkönade relationer som något småtjejer fangirlskriker över snarare än riktig kärlek.

  För det andra tycker jag att ni har alldeles för lite representans av transpersoner. Alex verkar vara intergender, mellan könen, men hens biologiska kön "avslöjas" och så är det inte mer med det. Det känns respektlöst mot karaktären. Hen borde få berätta om sin könsidentitet mer utförligt.

  Fett och olika kroppstyper verkar inte heller finnas i Bleckmossen. Det sänder ut konstiga ideal till era läsare, som förmodligen är i mellanstadieåldern och ytterst lättpåverkade. Snälla, blanda kroppstyper!

  Tolka inte detta som en "trollkommentar" eller dyl. Vill bara säga till er vilka signaler ni sänder ut via er serie, och hur ni kan sluta med det. Inkludera större personer, transpersoner, något lesbiskt par... kanske kan ni utveckla Alex könsidentitet? Hen verkar, efter hur hen har uttalat sig om kön, intergender. Det vore väldigt bra om ni kunde ha med det i tidningen så fler förstod.

  Tack för mig, och lycka till med serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alex gestaltning så här långt skulle funka för att framställa "Henne" som transexuell(identifierar som kille, har en kvinnokropp), förklarar irritationen angående Amir. Alex har en "orka förklara"-vibb, och Amir's personlighet tror jag inte skulle vara alltför mottagbar för "Jag är kille i en tjejkropp"... för att inte tala om hur laddat det är att berätta något i denna stil överhuvudtaget.


   Tolkningen okönad/könsneutral(agender/gender-neutral)-(kön som i könsidentitet, inte genitalia) funkar också bra- Alex må kanske ha en tjejkropp, men hon identifierar inte som något av könen.

   Finner bara möjligheterna intressanta.

   Håller definitivt med dig, serien är bra, men likt katten har den möjligheter att bättra sig.

   Radera
  2. Jag skrev posten ovanför.

   Intressant småsak, bara.

   Ett korrekt sätt att tilltala en person du ej vet könet/könsidentiten på är "Han" och "Honom". I engelskan kallas denna användning för "Universal He".

   Radera
 11. Kan inte Siri och Emil bli ihop? De skulle vara så söta tillsammans. Och sedan Amir och Alex (om hon fortfarande finns kvar). S+E=<3

  SvaraRadera
 12. Jag tänker aldrigaldrigaldrig på Alex som en tjej/kille. Det känns ju bara för jävla konstigt.

  Men åh, okej, om detta med paren. Emil x Håkan(såklart!), Amanda x Amir, Ivan x Vincent(fast synd om Helen då?) Siri x DEN NYA KARAKTÄREN OMG! ♥

  SvaraRadera
 13. Och jaa, Siri x Amir är omöjligt...

  SvaraRadera
 14. o\\\o omg det skulle vara så episkt @E-S.

  SvaraRadera
 15. Siri och den nya karaktären skulle vara epic men awsome :P men man håller ju såklart mest på Håkan och Emil :3 dom är ju så grymt söta tsm <3

  SvaraRadera
 16. Det ska helt klart vara Emil x Håkan (våga bara säga emot! >O<) och så tycker jag Ivan och Vincent passar bra ihop ... men Ivan och Helen går också. :) Siri vet jag inte riktigt, kanske Alex :/ Och så tänkte jag det skulle var lite kul med ngt slags triangeldrama mellan Amanda, Amir och den nya tjejen ;)

  SvaraRadera
 17. Den nya tjejen x Emils mamma
  Joen X Amanda
  Amir X Håkan
  Alex X Ivan
  Siri X Cassandra
  Vincent X Emil
  Nuff said

  SvaraRadera
 18. Jag vet att jag tillhör en klar minoritet, men jag tycker verkligen, verkligen, verkligen att HåkanxSiri skulle vara awesome! Kan inte Håkan vara bi? x)
  Annars... Siri x Emil. Siri x Amir skulle vara lite som Ted x Lily, eller Marshall x Robin (How I met your mother), helt fel asså ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. tycker jag med! fasst jag tycker att det borde vara bara sirixhåkan

   Radera
 19. Amir & Siri? Finns det något sämre par? Ring mej om ni hittar något sämre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vincent och Asal.

   Gratulerar.

   Radera
 20. Håkan x emil men om siri skulle vara lite kär i håkan ändo. Det vore skit specielt!
  Helen x ivan
  Amanda x amir
  Cassandra x joen
  Och kanske skulle den nya karaktären gilla håkan lite.
  Och varför är det så lite bleckmossen i kp föresten.
  Jag står inte ut med 2 sidor pär månad.

  SvaraRadera
 21. Du sa att det inte har snackats om amir & siri.
  Men det har inte häller snackats om amanda och håkan eller emil och amanda.
  Jag tycker inte att dem skulle passa ihop men jag tänkte bara säga det.

  SvaraRadera
 22. jag tycker att Vincent ska bli ihop(eller iallafall kär)i någon ny karaktär

  SvaraRadera