onsdag 30 maj 2012

KP-dagen!


Carromic ritar Siri uppe på scenen!

Så vad hände under Lördagen, denna KP fest-dag?! Jag ska ta allt från början, från Carromics perspektiv... Och i klockslag! Så ni vet exakt när saker och ting hände!

5.00
Vaknar... suck alltås, jag behöver ju inte gå upp förens klockan sex... försöker otåligt somna om.... Lyckas inte....

6.00
Carromic går upp. Och är naturligtvis pirrig! Min lugg står åt alla möjliga håll och vill inte alls ligga ner! Dumma lugg! Bestämmer mig för att sätta en hatt på huvudet så luggen kan bete sig som folk!

7.00
har lyckats övertyga Mr Kim om att skjusa mig ner till tågstationen, hehe. Skön att slippa ta bussen och stå och vänta i busskuren. Sånt gör mig alltid så stressad när jag har en tid att passa. Mr Kim kör mig ner dit i sin pyjamas och ser vråltrött ut hela tiden.

7.25
Mitt tåg avgår från stationen, nu är jag jätteglad och pirrig! Efter typ en halvtimme på tåget blir jag jättesömning, kan knappt hålla ögonen öppna... Känns att jag vaknade klockan fem... zzzzz....

9. 20
Äntligen framme i Stockholm! Jag tar min sjuuukt tunga ryggsäck och hoppar av tåget. Ryggan är fylld med Bleckmossen album och Bleckmossen pins, samt lite ritpapper och massor av pennor! Jag är fortfarande jättetrött så jag bestämmer mig för att göra nåt som de flesta vuxna gör när dom är trötta: Jag ska gå och köpa kaffe! Jag skyndar mig iväg till närmsta pressbyrå och köper en liten latte för 28 spänn. (Ni kommer snart förstå varför jag berättar det här...)

Jag vet att KP-dagen börjar klockan 10.00 och att jag behöver vara där typ tio minuter innan, så det är bäst att jag skyndar mig så fort som möjligt till Skansen. (har ännu inte smakat mitt kaffe)
Jag har tre möjligheter:

Åka tunnelbana – vilket jag behöver köpa nåt åk-kort eller biljett för nånstans och hitta rätt tunnelbana ut till Skansen. Låter mycket jobbigt...

Åka Buss – Buss kan man ju åka på SMS-biljett men man måste hitta rätt busshållplats... sen får jag vet att bussen faktiskt bara går fram till djurgårdsbron. (Skansen ligger ute på Djurgården) så jag måste gå en lång bit därifrån för att komma rätt. Låter också jobbigt

Åka Taxi – direkt till rätt ställe. Låter inte jobbigt alls.

Jag väljer alltså att åka Taxi!

9.30
Sätter mig i en taxi och ber om att få åka ut till Skansen. Min chaufför är en ung afrikans kille som lyssnar på roliga afrika-inspirerade psalmer på radion. Nu bestämmer jag mig för att ta min första klunk kaffe... men det smakar inte kaffe. Det smakar... varm mjölk! Jag öppnar locket och upptäcker att det faktiskt inte är nåt kaffe i, utan bara en massa varm mjölk. Carromic är lite besviken, men mest full i skratt!

9.45
Framme vis Skansen! Det är rätt mycket folk som väntar utanför, bland annat ett jättestort gäng glada japaner. Jag visar upp mitt jobb-intyg från KP i kassan och får gå in före alla andra... det är superstort på skansen...!! Det är också en oändlig uppförsbacke ända upp till Bollnästorget där KP-dagen har sitt centrum... Jag hittar däremot en rulltrappa som gör att vägen blit lite kortare!


9.55
Äntligen framme på Bollnästorget, KP-Lukas, som är chefsredaktör på KP (han som bestämmer typ allt) står på en pall och fäster upp en jättebanderoll. Typ alla som jobbar på Kp är där och fixar och grejar med olika saker! Johanna som Tecknar Katten Nils i KP håller på fixa iordning sitt bås och vi pratar lite grann... och vips dyker Stina upp, som tecknar Alva i KP! Alvas skrivs av Per, Bleckmossen av Oskar och Katten Nils har hjälp av Jocke, men ingen av dom har hunnit hit än. Stina, Johanna och jag står och skrattar lite åt att våra kompisar är sena!

10.00
Kp -dagen öppnar och folk väller in!

10.15.
Oskar och Per dyker upp nästan samtidigt! Fast Oskar var liiiite snabbare... Jocke dyker upp strax efter, hans tåg var lite sent. Han har åkt ända ifrån Malmö imorse för att kunna vara med!
Just nu har det samlats värsta kön runt vårt bord! Många köper albumet och andra böcker men dom flesta vill ha en autograf eller ställa nån fråga till oss. Jag börjar skriva autografer... Jag vet inte om att jag inte kommer sluta med detta förens klockan 15.15... PUST!

11.15
Stina går upp på scenen och lär publiken att teckna jättesöta djur. Publiken ropar ut vilka djur hon ska rita, en gång ritar hon medan hon blundar!

Det finns naturligtvis jättemycket olika saker att göra runt om på Kp-dagen. Jag kan inte ens se hälften av allt från där jag sitter ner sjunken över papper och skriver autografer så fort jag kan. Kön verkar aldrig ta slut! Men jag ser att Kp delar ut gratis strutar med popcorn som luktar sjuuuukt gott, jag ser oxå en station där man kan få gå på styltor och Skansen-tåget åker förbi oss typ en gång var femte minut! Det finns en station där man kan göra KP-pins och den är typ jättepoppis, det finns också bord där man kan sitta och pyssla och teckna och en stor vägg där man kan hänga upp sina bilder. Där är också en tävling med fem KP-läsare som hänger upp sina mästerverk och vi tecknare ska hitta en vinnare bland dom. Det kommer bli svårt, dom är alla jättebra!

12. 15
Carromic och Oskar går upp på scenen och berättar lite om Bleckmossen. Jag visar hur man tecknare en Siri på bästa sätt och sen får publiken ställa frågor om Bleckmossen.
Samtidigt säljer alla våra Bleckmossen album slut. Vi borde ha tagit med fler...
När vi är klara uppe på scenen gör vi om vårt numera tomma bord till ett tecknar bord så nu kan alla som vill sitta bredvid mig och teckna, och det gör vi – vi har jättekul. Fast jag hinner inte teckna så mycket för jag är upptagen med att skriva autografer. Kön har till och med blivit längre nu!!

13.00
Carromic får en jättegod men rätt ful macka till lunch. Jag försöker äta den (den ser ut som ett berg av skinka) medan ajg skriver autografer, det är lite svårt faktiskt...

15.15. 
Äntligen tog kön slut ett kort, kort tag så jag passar på att springa som en tok iväg till toaletten! Måste ju passa på medan ingen behöver mig! Men sen skyndar jag tillbaka och då är det folk där igen... jag får även min egna KP-pin nu. Det är Amir och Samine som kysser varandra på den och så står det KP-Carolina på den!

15.20
Johanna, som tecknar katten Nils är uppe på scenen och visar hur hon tecknar. Jag skriker åt henne att jag vill se henne teckan bäbiskatten Tigris från serien. Han är min favorit! Publiken skriker sen att dom vill se Lisa Sylt, vilket tydligen är publikens favorit!

16.00
Nu är det Fri Scen, det betyder att modiga KP-läsare är upp på Scenen och uppträder. Det blir en massa sång, några spelar musik instrumet och en kille dansar till Michael Jackson. Alla är sjukt duktiga! Och sen koras vinnaren i tecknar-tävlingen!
Sen sitter vi runt vårt bort och pratar och ritar och myser...

17.00
stänger KP-dagen, vi plockar ihop och sen går jag hela vägen in till stan, för det är så fint och soligt ute. Köper tågbiljetter och är hemma i Linköping igen klockan 20.00... och då är jag jättetrött! Men väääldigt glad!


//Carromic


ps. Glöm inte att vara med i tävligen där du kan vinna ditt egna ex av Carromics Psychophobia-serie. Regler hittar du HÄR. Bara 2 dagar kvar att tävla, maila ditt bidrag senast den 1 juni!

2 kommentarer:

  1. Jag visste inte att du bodde i Linköping, jag bor i Norrköping, fett coolt! :D

    SvaraRadera
  2. De va kul att träffa dig! Även om du inte minns mig. Ja va den där filuren som satt och ritade vid ditt bord till det "stängde". Ja tror ja finns på foto här någonstans på din blogg cx
    anyway ja undrar bara om man typ kan skicka in teckningar till dig för jag och min kompis håller på med en teckning tillsammans som vi gärna skulle vilja visa upp när den är klar! Det tar lite tid och det är lite krångligt pga att jag bor i stockholm och hon bor i lund så vi får liksom skicka bilden via datorn fram och tillbaka till varann och turas om att rita dit nått nytt. Men det blir väldigt bra ändå. Bättre än vad vi trott :D
    förlåt för jag är så jobbig och skriver så mycke ...

    SvaraRadera