tisdag 24 juli 2012

Hur det går till, Arg Emil och pappersdilemma.

Här är ett litet smakprov ifrån kommande KP 14 i år. Emil är arg! men Varför..? Läs sen när det kommer ut så får ni se... Jag har numrerat bilderna i ordningen som jag gör dom!

1. Skiss!

2. Tuschning, som det kallas när man målar dom svarta linjerna.

3. Grundfärg. Bilden ser rätt platt ut innan alla skuggor och glans kommer på...

4. Skuggor och highlights. (Higlights på svenska heter högdagrar, men jag antar att ni liksom jag är mer vana med det engelska ordet för det.)


Buuh det är typ grått och mulet här hos mig, förresten. MEN jättevarmt och fuktigt! Mycket, mycket omysigt! Jag hoppas alla ni har bättre väder! Om det bara varit varmt och kvavt kunde jag satt igång mina två stora fläktar som jag har här i studion.(tro mig, dom behövs under sommaren!) Men fukt kan man inte ta bort med en fläkt, man skulle behöva en såndär AC-grej för det... så jag får kämpa vidare i min fuktiga studio. Det jobbiga med fukt är nämligen att mina ritpapper blir fuktiga och det gör att sudd inte fungerar så bra på dom... suck, asså...

Jag är förresten sjuuukt sur på min bokhandel där jag brukar köpa mina ritpapper. Dom har slutat sälja dom block som jag köper, och har tagit in några andra som är sämre papper i, färre antal ark och är typ tre gånger så dyra! MÄH! Nu måste jag ju springa runt här på stan och kolla om det finns nåt bättre papper nån annanstans. Dubbel-SUCK! å mitt papper som snart är slut! Åh, tyyypiskt!!!//Carromic

3 kommentarer:

 1. Snyggt. Älskar Bleckmossen!!! Skulle inte du kunna teckna en skräckserie (helst inte så blodig) som man skulle kunna vinna? Det skulle jag tycka var kul!

  SvaraRadera
 2. Man brukar ibland kunna beställa från bohandeln... ta med pärmen till det pappret du gillar och visa det i kassan så kanske de kan fixa mer åt dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju jättesmart! Det ska jag göra nästa gång!

   Radera