tisdag 14 augusti 2012

Forska fram material till bilder

En sak som jag verkligen gillar med att vara serietecknare/illustratör är hur mycket olika saker man får rita - saker som man vanligen kanske aldrig skulle komma på att sätta sig ner och teckna. Här är lite exempel på olika saker som jag fått rita pga att jag jobbar med det jag gör:


* En tjej som klär ut sig till sin egen Pappa (med pappan ståendes förvånda bredvid)

* Bajs! Massor av olika typer av bajs, och människor som letar efter bajs... (Ni anar inte hur otroligt många artiklar som görs varje år som handlar om djurbajs!)

*Oliks typer av superovanliga musik-intrument! (Som näsflöjt till exempel)

Varje gång man får teckna nåt annorlunda så måste man alltid forska en massa innan, så man inte ritar fel! Och det är faktiskt rätt kul, för man får ju samtidigt veta en massa om ett ämne som man kanske inte hade tänkt på tidigare...

Idag har jag ritat ett shinto tempel (Jinja på Japanska) i en serie. Med tillhörande präst och prästinna! Så då blev jag tvungen att titta på massa bilder av olika (jättefina) shinto tempel i Japan och på en massa supercool präst- och prästinnekläder! Sjukt kul faktiskt!

//Carromic

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag tycker att Ivan och Helen borde bli ihop!
  Och sen tycker jag att Håkan och Siri ska bli tillsammans! Det skulle vara så gulligt! Snälla!

  I <3 bleckmossen!

  PS. Varför heter serien "bleckmossen BOYZ"?

  Snälla svara!

  SvaraRadera
 2. Kan inte du ha fråge stund igen, caromic?

  SvaraRadera