torsdag 20 september 2012

läsa gamla Bleckmossen...

just nu håller jag på att sätta ihop samlingsalbumet av Bleckmossen där alla gamla KP-episoder kommer finnas med! Ni har tjatat rätt länge på oss för att få det här albumet och nu äntligen blir det av! Det är rätt jobbigt att sätta ihop det men också rätt kul att läsa om alla gamla äventyr! Just nu håller jag på med det först äventyret där Håkans otroligt dryga pappa Birger är med... och han dejtar Emils mamma! Stackars Emil! (Och Birger kommer aldrig ihåg vad Emil heter utan kallar honom för Eskil eller Erik eller Egon...) Tja, jag tycker faktiskt rätt synd om Håkan! Hans pappa verkar sjuuukt jobbig! Kolla bara på bilden! Inte nog med att Birger är jobbigt arg över minsta småsak - han svär oxå konstant och dessutom parkara han i kyldisken av nån anledning! Jag tror Håkan skäms lite grann där... Emil har på rutan innan precis tyckt att hans mamma är den skämmigaste i världen men jag måste nog säga att Birger är mycket, mycket värre!

//Carromic

p.s Birger, seriöst, du kommer inte hitta din flintastek snabbare genom att sparka i kyldisken. Däremot kanske du snabbare kommer ut ur matbutiken... genom att du blir utslängd!

12 kommentarer:

 1. Klippte ut alla Bleckmossenkapitel ur mina gamla KP-tidningar för ett tag sen och gjorde ett eget "samlingsalbum" som nu större delen av mina vänner läst och älskat. Ska bli sjukt roligt att få en inbunden och lite finare version!

  SvaraRadera
 2. varför heter serien "bleckmossen BOYZ"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. *Stort-litet gammalt BMB-fan smyger sig in här bara~*
   Om jag nu får säga min åsikt, så jag har fattat det som att serien tidigare hette "Bleckmossen Boyz" eftersom det från början handlade endast om Amir och Emil, varav även Siri snart kom in i serien, så även Håkan och Amanda. I med åren har det utvecklats allt fler karaktärer som till exempel Vincent, Ivan, Hasse etc., och serien heter fortfarande "Bleckmossen Boyz" i följetongen i KP. Att seriealbumet endast heter "Bleckmossen - Sjöhästens hemlighet" beror på (som jag nu har uppfattat det) att albumet dels utspelar sig tiden INNAN följetongen i KP, men även för att den är lite mer speciell och har mera story/arbete i sig än vad följetongen har. Det är i och för sig bara vad jag tror och anser, så... >,>
   (shit, nu blev det långt svar här... x'D)

   Men ja, där har du svaret, i alla fall som jag nu har uppfattat det. Och Carromic och Oskar, jag ber om ursäkt att jag snodde er chans att svara nu, dock kunde jag inte riktigt låta bli (som det gamla troga BMB-fan jag nu är... #^^#')
   Dock kanske ni har en bättre/mer korrekt förklaring, Oskar-sensei och Carromic-sensei? :3

   *FREE HUGS*
   // Keiran

   (Ps. Hon som cosplayade Håkan på seriemässan SPX 2012 i Stockholm~ >w<)

   Radera
 3. Kan håkan och siri bli ett par? please! har redan frågat en gång innan men du svarade inte :(
  Snälla svara den här gången!Snälla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför heter serien bleckmossen boyz!!!

   Radera
  2. för i början var det bara Emil och Amir som var huvudpersonerna i serien sen kom alla andra tjejer med.

   Radera
 4. Det kommer bli såsum *-* Keirans förklaring är väldigt bra, dessutom :)

  SvaraRadera
 5. AAARGHHHH!!!!!!!! Det här ska du inte få komma undan med! Joen och Cass har inte varit med på skitlänge! Jag vet att Joen har fått jobb på pizzerian, men borde inte Vincent bli arg då och typ säga att jonen inte är en del av familjen så länge han inte är brottsling (jag skulle ärligt talat vilja veta vem som är Vincets farmor, hon är säkert också bankrånare eller nåt). puuuh.... det var skönt att få det där skrivet!

  SvaraRadera
 6. Fins serien på Anime

  SvaraRadera
 7. Går den att köpa?

  SvaraRadera
 8. Kan du ha Samine mer på dina serier. Jag vet att hon har varit med ganska mycket förut... MEN JAG SAKNAR HENNE! Så snälla ha med henne !!☆☆☆☆☆☆

  SvaraRadera