torsdag 20 december 2012

Superhjältar!

Ibland kan det kännas som om jag bara ritar bleckmossen jämnt och inget annat, och det är ju sjuukt kul att få jobba med Bleckmossen. Fast ibland, bara på kul brukar jag rita nåt helt annat. Ibland så brukar jag liksom skissa igång mig lite innan jag börjar teckna det som jag ska. Här får ni en lite titt på hur det kan se ut. Jag har skissat en superhjälte, fast ajag har gjort honom lite mer mordern med hoodie och hörlurar.
Faktiskt är han till ett jobb jag gjort, fast i slutändan så vill kunden inta ha min bild till sitt projekt. Så är det ibland, för ibland är man fler olika tecknare som jobbar med samma sak och då kan ju kunden välja en av dom andra tecknarna att göra slutjobbet. Men man f¨år naturligtvis betalt för all tid man lagt ner på att teckna till dom! Fast man får ju inte bilden publicerad... det kan ju kännas lite tråkigt.

Vet ni att jag faktiskt gjort en ganska lång serie för ett par år sen, för ett förlag i Danmark som dom gärna ville ge ut. Men sen så gjorde dom inte det av nån anledning. Så nånstans på ett lager nånstan i Danmark ligger min serie och samlar damm... Det var tråkigare att den inte kom ut, för jag hade jobbat rätt mycket med den (och fått betalt) medan den här lilla superhjälte-bilden satt jag bara en och en halvtimme med.

//Carromic

3 kommentarer:

  1. Jo, som tecknare. Hur mycket får man betalt?
    Varierar det mellan olika företag, eller?

    SvaraRadera
  2. Får ngt av en futuristisk känsla när jag ser skissen ... synd att de inte valde den nå! *^*

    SvaraRadera