fredag 26 april 2013

Den alltid felstavde....


Snaaaart ska jag skynda till bussen för att åka ner till tågstationen och sen fara till Stockholm å Seriefestivalen på kulturhuset. Ska försöka liveblogga lite därifrån så alla ni som inte kan komma får se hur det är! Men innan dess...

Förutom frågor om vad som ska hända i Bleckmossen så är nog frågan jag får mest :

Varför kallar du dig Carromic?

Det är ett artistnamn förstås, så som många artister har. Jag svarade på frågan i albumet 'Bleckmossen -sjöhästens hemlighet'. Men vad viktigare är - jag svarade att jag har det mest för att folk sällan kan stava rätt på mitt namn... och alla tycker alltid att det svaret låter jättekul. För 'Carolina Ståhlberg' är ju inte direkt ett ovanligt namn. Man vänder inte på huvudet när man hör det och tänker 'shiiiiiit vad konstigt namn den där tjejen har!'. Det är ett helt vanligt, ganska svensk-klingade namn. Lika konstigt som... Fredrik Berqvist, eller Kristina Bodström, eller kanske Mikaela Sandberg. Inte konstiga alls, eller hur?

MEN...

Det roliga är att nästan ALDRIG stavar nån rätt på det. Ända sen jag var liten och lärde mig stava mitt eget namn har det varit så. Vill ni ha lite bevis? Se här ovan... Nyligen blev jag intervjuad av en lokaltidning här, och idag kom den ut... Ser ut som ett vanligt omslag, eller hur...? Bara det att 'Caroline Stråberg' egentligen är jag, hihihi! (Skrattade jättemycket, det här händer varje gång jag är med i tidningen!)

Näpp nu ska jag packa ner det sista och sen iväg till S-holm!
Vi hörs senare!

//Carromic

ps. Jag var tvungen att googla och kolla om 'Stråberg' är ett riktigt efternamn - och det är det! Mest känd med det efternamnet är en man som heter Hans och han är VD för Elektrolux. Vi kan låtsas att han är min pappa, han är säkert rik, kan han köpa mig en massa presenter - så kan jag vara Amanda! Hennes pappa heter ju oxå Hans, fast kallas för Hasse!

5 kommentarer:

 1. Vilka tider är seriemässan, lördag och söndag? (kanske ska dit)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuturhuset, våning 3 11-19 på lördag. 11-15 på söndag!

   Radera
 2. Jag tittade på kulturhusets hemsida och det stod inget om att du, Carromic,skulle vara med på den.... Är du det? I sånna fall så vill jag veta när och var du är där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är med på mässan. Det står inget om folk som ställer ut, bara om dom som föreläser - och jag föreläser inte i år. Jag står i mässhallen (våning 3) precis till höger innanför dörren, vid ett bord med grön duk. Jga har dessutom en namnskylt på mig och en jättefåning mössa! på lördag är jag där mellan 11-19. och på söndag mellan 11-15!

   Radera
  2. ÅH! Vad bra att du svarade! Jag och mina två kompisar Vera och Tessan kommer (förmodligen) att komma imorgon. Typ klockan ett. Vi kommer typ att springa runt mellan tiotretton och ditt bord hela tiden :)PS. Vad kan man köpa vid ditt bord (vilka priser?)

   Radera