måndag 14 april 2014

Hur lång blir man...?


Flera av er läsare på bloggen prenumerera ju på Kp (några av er som inte gör det har säkert läst den på bibblan) och i senaste nummret var den en roliga artikel om längd. Bland annat om hur man kan typ förutse hur lång man kommer bli som vuxen! (se bilden ovanför för att få vet hur man gör)
Det tyckte jag lät jättespännande, tänk om jag läst den där artikeln när jag var yngre och fortfarande inte växt klart! Då skulle jag börja räkna direkt.

Men hur rätt kan dom ha...? fungerar den där matte-formeln verkligen?
Eftersom jag växt klart vid det här laget så prövade jag att göra det där och kolla hur rätt dom har...

Min mamma är 171 cm lång och min pappa är 183 cm, så:

171 + 183 - 13,3 /2 = 175,25 cm.

Så enligt den där matten så ska jag vara strax över 175 cm lång.... och är jag det? Jag är faktiskt exakt 176 cm lång! så det missade bara på ynka 0,75 cm! Det är ju jättenära!


Imorgon är jag och Oskar i Lund och föreläser och håller workshop på stadsbiblioteket! Kom dit om ni vill och är i närheten!


//Carromic

1 kommentar:

  1. Eum.. Jag har ingen aning hur lång min pappa är.. Men vet att faster är bra lång. Och min mamma är rätt så kort.:) Jag är nu 166 cm lång. Har slutat vuxit.. ^^ Jag minns att jag tyckte att det var pinsamt, när jag var 11 år. Jag var lång för min ålder, var längre en grabbarna.. Men sen så växte de om mej.. som tur var. http://finlandsgullet.wordpress.com/

    SvaraRadera