torsdag 22 maj 2014

Några brev + svar

Hej! Jag fick nyss nya KP och läste såklart Bleckmossen! Då läste jag att Siri gick på taekwondo tre gånger i veckan, drev en bokblogg och hade godkänt i alla ämnen! Allt det gör jag också! Jag har till och med kommit tvåa i Junior-SM i pomsae! Jag blev lite chockad och jag undrar om Siri är min hemlige låtsassyster?
Hej då! //Nora

Oskar svarar: Vad sjukt! Och roligt! 
Carromic svarar: Namnen Siri och Nora låter ju som två systrar!


I det senaste KP-numret (nr 5 2014) så tror jag att jag såg en referens till Phoenix Wright: Ace Attorney i ruta 16 (Amir står i "Objection!"-posen). Var det meningen att vara en referens?
Mvh ett Bleckmossen-fan

Carromic svarar: Faktiskt är det där en väldigt gammal och klassisk manga-pose som Phoenix Wright: Ace Attorney (eller Gyakuten Saiban, som spelet egentligen heter på originalspråk) gör - den finns i massor av olika animer, spel och manga! Men just i det här fallet så tänkte jag mig att Amir förstås spelat det (Amanda med, hon gör ju samma gest!) och vill härmas. Tyvärr så är det ingen som gör någon "OBJECTION!" till deras korkade idé med mobil-fallskärmar....


Kan inte Håkan typ bli kär i någon annan som inte är Emil någon gång? Det skulle va så kul!
Snääääääällllaaaaaa

Oskar svarar: Bra idé! Vem tycker du han borde falla för?


Hej Bleckmossen! Älskar eran stil på gubbar och tycker om serierna men nu tycker jag att det var ett tag sedan det kom en ny gubbe med i gänget. Det var faktiskt ett tag sedan Samine kom och serien skulle bli bättre med någon mer i gänget.
Innebandytokig!!!

Oskar svarar: Puh… Jag som tycker det är svårt att ge tillräckligt med plats åt de som redan finns. Men jag lovar att tänka på saken…


Hej! Jag är ett stort fan av Bleckmossen och har varit det väldigt länge! Jag har en fråga om Emil och Håkan. Kommer dom bli ihop? De är ju det sötaste paret i hela världen!! Dom passar verkligen så bra ihop! THEY'RE SUCH A TEASE!!! Jag vet att den här frågan kanske inte har ett svar. Ni kanske inte har planerat så långt eller så "får vi kp-are se", men det skulle vara så kul att få veta eftersom jag dör av nyfikenhet annars!! Tack ♥
Alice

Oskar svarar: ”Ni får se…” *sliter mitt hår eftersom jag aldrig kan svara vettigt på den frågan*
Carromic: DÖ INTE, ALICE!!!


Hamster-jakten del 1: Amanda vaknar på morgonen. Efter att hon valt skor går hon för att se till sina hundra hamstrar, men. Burarna är öppna och alla är borta! Amanda ringer till Amir och ber om hjälp. Hon säger att hennes hamstrar har rymt och att det säkert är hennes pappas fel som köpt för billiga burar till de. Amir kommer över och hjälper till med att skriva ut "har du sett en hamster" lappar. Men Amir tror inte att så många djur kan rymma på en gång. När de är på torget ser han ett stånd som säljer "extra billiga hamstrar". Hamster-jakten del 2: Resten kan Oscar och Carromic komma på :)
Blev nöjd :D

Oskar svarar: Haha! Underbar idé! Jag gillar att skriva om Amandas hamstrar. Men kanske är det någon annan läsare som har ett förslag på vad som borde hända i ”Hamsterjakten 2”?


Jag tycker att Amanda och Emil ska byta stil. Amanda borde ha tuffare kläder. Emil också.  
Helmi kol

Carromic svarar: Jag är säker på att Siri tycker precis samma sak! Jag kan riktigt se henne framför mig släpa runt Amanda på klädbutiken och föreslå tuffa kläder åt henne - men Amanda sliter sig så fort hon ser nåt gulligt, rosa och glittrigt! Hon kan helt enkelt inte motstå gulliga kläder, trots att det vore snyggare med nåt tuffare! Emil har nog inte råd att ha dyra, tuffa kläder... sen tror jag ärligt talat att han inte är så jätteintresserad av mode som t.ex Håkan är - som har en väldigt speciell stil. Emil satsar sina sparade pengar på dataspel och böcker.

5 kommentarer:

 1. Vilka bra svar ni gav! Jag har en fråga.. Vem är huvudpersonen i Bleckmossen? :) Är det Emil eller någon annan?
  http://finlandsgullet.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Alltså Håkan har verkat intresserad av Emil sen typ 2008 (när han ställde sig mellan Emil och Joe som var ond på den tiden), det var sex år sen. Är det inte dags att de får bli ihop snart? Faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Skulle dö om Håkan blev ihop med någon annan, skulle kanske acceptera det om Emil blir typ grön av avund XD

  SvaraRadera
 4. Ja! Håkan måste bli ihop men någon annan! någon ny karaktär som är cool och som inte leker med honom som Emil gör!!

  SvaraRadera