fredag 18 juli 2014

Nörd-Fredag: Vinylfigurer!

Samlarfigurer från TokiDoki!
Dunny-figur från KidRobot.
Fredagar är extra bra för då är det snart helg! Men de flesta av er är förstås redan lediga och myser med ett hääärligt lååångt sommarlov! Men för vissa av er är det kanske lite tråkigt? Kanske alla kompisar är bortresta, kankse det är dåligt väder, kankse ni helt enkelt inte kommer på nåt kul att göra...

Nå, då är Nörd-Fredag här för att pigga upp! På Fredagar tänkte jag att vi kunde börjar prata lite om roliga, underbara nördiga saker, och den här nördiga Nörd-Fredagen tänkte jag vi kunde prata om: Vinyl-figurer!

Vinylfigurer, eller Designer Leksaker, som dom också kallas har ni säkert sett nån gång. Det brukar vara små dyrare typer av figurer i härliga färger som det är meningen att man bara ska ha stående på en hylla för att dom är fina. Man kan helt enkelt samla på dom! Det finns några som föreställer figurer ur Manga, dataspel och filmer,och andra som är helt unika. Det finns hur många som helst olika - men man kan nog säga att alla är grymt populära!

Många av figurerna köps i så kallade "Blind Bags", förseglade påsar så man ser inte vilken som är innuti. Det får man veta när man öppnar påsen - så vissa av figurerna är svårare att få, och därför mer värdefulla. På nätet finns det folk som byter och säljer figurer med varandra för att dom vill ha varenda en i en viss samling! Oftast har dom som gör figurerna tagit en en känd designer eller konstnär att designa utseendet på figurerna.
Finn från den teckande tv-serien Adventure Times, gjord av POP!


Så om ni har lite tråkigt, så varför inte surfa runt på webben och kolla på roliga vinyl-figurer? Kanske blir ni sugna att börja samla (visst finns dom i Sverige! Både på nätet i olika shoppar - och i butiker!) Eller kanske bara fnissa åt hur roliga dom ser ut.... varför inte bli lite inspirerad...? Med lite cerinit-lera och en ugn kan ni ju faktisk börja göra era egna!

//Caromic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar